Pro opravdové modeláře
+420 603 494 778 Doprava nad 2500 Kč zdarma!
Ověřeno zákazníky Heuréka
Sortiment


Nenašli jste co jste hledali?

rc-modelarka

 

EEP – extrudovaný polypropylen ve světe RC

13.9.2017

Materiál, který se dobře tvaruje, zároveň je lehký a velmi odolný.

To byl dlouhá léta sen mnoha leteckých modelářů, který před lety dostal hmotné tvary a stal se skutečností. Řeč je o EEP – extrudovaném polypropylenu, který má své pevné místo nejen u modelářských firem, ale i v dílnách jednotlivých modelů. Pojďme se na něj podívat blíže...

Výroba i oprava RC modelů je hračka

EEP může na první pohled připomínat stavební polystyren – opravdu se dříve ve stavebnictví využíval a oproti známému EPS (expandovaný polystyren) je daleko pevnější.


Tvarování a práce s tímto materiálem je snadná. Stačí vám k tomu ostrý nůž nebo horký drát. Pro dotvoření detailů se EEP lehce brousí a v případě spojů vám postačí vteřinové lepidlo s aktivátorem, což oceníte především při opravě defektů RC modelů přímo v terénu či na letišti.

Výhody a nevýhody

+ Lehce tvárný materiál (oproti balse mnohonásobně kratší čas výroby modelu)
+ Dlouhá životnost modelů – jsou (skoro) nezničitelné
+ EEP se vyrábí v různých sílách a gramážích
+ Snadná oprava defektů
+ Dobře lze doladit modelářskými barvami (na akrylátové bázi)
- Není vhodný pro výrobu maket – těžko se zpracovávají drobné detaily

epp

 

EEP RC letadla s výbavou i bez výbavy

Extrudovaný polypropylen se hodí jak pro jednoduchá házedla, tak i pro akrobatické modely. Jeho využití je opravdu široké, což dokazují nejen zkušenosti tradičních i nových výrobců.

EEP modely KIT bez výbavy

Příznivce základních modelů letadel bez výbavy jistě zaujme kategorie EPP KIT. Nejoblíbenější jsou v této skupině modely českého výrobce VA-models, u kterého je největší zájem například o modely Extra 330SC, Ultimate X3, Loop V2. Tento výrobce nabízí řadu dalších modelů.

EEP modely KIT

EEP modely s výbavou – ARF

Máte rádi plnou výbavu a chcete si užívat létání? V tom případě při výběru EEP letadla hledejte zkratku ARF – tedy modely vybavené elektronikou. Výbava je včetně serv, střídavého motoru a regulátoru, takže stačí doplnit Li-pol akumulátor, zapojit přijímač, seřídit, vyrazit ven a rovnou můžete startovat.

EEP modely ARF

 

Jak typu KIT, tak ARF se věnuje německý výrobce Multiplex. Podívejte se na jeho parádní kousky, se kterými bude létání dokonalé. Nesmíme opomenout ARF modely od firmy Pelikan (například Beta 1400, Alpha 1500, Gama 2100…), které všechny najdete na jednom místě tady.

Náš tip pro začátečníky

Teprve se v RC světe rozkoukáváte? Nemáte RC soupravu? Začněte své létání s RC setem. S materiálem EEP nemusíte mít obavy v případě nepěkných pádů či poškození – letadla jsou pevná a snadno se opravují.

Sety pro začátečníky 

Potřebujete poradit s výběrem? Neváhejte nás kontaktovat, rádi se s vámi podělíme o mnohaleté zkušenosti.