Pro opravdové modeláře
+420 603 494 778 Doprava nad 2500 Kč zdarma!
Ověřeno zákazníky Heuréka
Sortiment


Nenašli jste co jste hledali?

rc-modelarka

 

Občas se zadaří – nová kniha od Honzy Kohouta

26.11.2020

Občas se zadaří – nová kniha od známého modeláře Honzy Kohouta

Občas se zadaří – nová kniha od známého modeláře Honzy Kohouta

Občas se zadaří je název nové knihy, ale i heslo, které vzniklo na závodech díky úspěchům a které Honzu Kohouta provázelo na většině soutěží a šampionátech světového charakteru v kategoriích rádiem řízených modelů F3J a F3B.

Honza Kohout patří mezi špičky v modelářských kruzích a pokud budeme jmenovat alespoň jeden z jeho hojného množství úspěchů s větroni, musíme vypíchnout mistrovství světa v kategorii F3J v roce 2000. Modelaření je jeho vášní bezmála 40 let a věnuje se mu i v současnosti. Ve volném čase rád leze po skalách a právě díky ,,kovidové pauze"  si našel čas, aby dokončil svou knihu ve které mimo modelaření popisuje například i své zážitky z výstupu na kilometrovou skalní stěnu v Kalifornii.

Ve své knize Honza přibližuje čtenářům začátky stavění modelů a prvního létaní nejen svých, ale i mnoha dalších modelářů, kteří ho doprovázeli na soutěžích po České republice a Evropě a dalších destinacích. Své začátky z 80. let vypráví s jistou nostalgií a čtenáři se nesčetněkrát vynoří úsměv na rtech při vzpomínkách na začátky modelaření.

Kniha chronologicky mapuje úspěchy a zážitky ze závodů s větroni, které Honza Kohout a jeho kolegové z modelářské branže dokázali. Je důležité podotknout, že je také prošpikována historkami ze zákulisí šampionátů, které se mnohdy mohou zdát až neuvěřitelné. Toto všechno je bohatě doplněno barevnými i černobílými fotografiemi. Kniha je v několika pasážích doplněna komentáři, například modeláře Michala Vágnera.

Velkoformátová barevná kniha obsahuje přes 260 stran poutavého a zajímavého čtení, kterým Honza cílí na zkušenou gardu modelářů, ale i nově začínající modeláře, kterých je k Honzově nelibosti čím dál méně. Pokud jste zvědaví, na které soutěži potkalo Honzu a jeho kamarády tornádo nebo kde byl Honza součástí česko-německého týmu či na spoustu dalších zážitků z letišť, doporučujeme Vám tuto novinku, která zaujme každého milovníka modelařiny.

Mezi další knihy létání patří i knihy zesnulého modeláře pana Lněničky, které tým JINO doporučuje k přečtení zde