Pro opravdové modeláře
+420 603 494 778 Doprava nad 2500 Kč zdarma!
Ověřeno zákazníky Heuréka
Sortiment


Nenašli jste co jste hledali?

rc-modelarka

 

RC soupravy a výběr módu pro modely letadel

10.4.2017

Výběr módu, RC soupravy a další tipy pro opravdové modeláře.

Tipy pro výběr RC soupravy

Před prvním pořízením RC soupravy se musíte rozhodnout, jaký budete létat mód (1 nebo 2, což znamená plyn na levé či pravé straně). Levnější typy RC souprav jsou z výroby pevně nastavené a módy nelze měnit.

ovladače

Rozdíl mezi RC módem 1 a 2

Mód 1 znamená ovládání plynu a křidélek na pravé ruce, výškovky a směrovky na levé ruce. Mód 2 znamená ovládání výškovky a křidélek na pravé ruce, naopak plyn a směrovky na ruce levé. Někteří začátečníci si pořizují kompletní RTF letadla, kde je vybavený model (RC souprava, Li-pol akumulátor a jednoduchý nabíječ) např. Beta 1400 RTF, Alpha 1500 RTF či Gama 2100 RTF osazený do módu 1 nebo 2. Tato možnost je levnější variantou pro začátečníky.

Naše recenze – vyzkoušeli jsme za vás

Dražší varianta obnáší pořízení podobného typu letadla ve verzi ARF = hotový model včetně střídavého motoru, vrtule, regulátoru včetně serv. Zbývá dokoupit RC soupravu střední třídy, která má paměti na více modelů, větší možnosti mixu… a navíc nabíječ, Li-pol akumulátor a nabíjecí kabely.

Nyní už zbývá model sestavit, prostudovat si návod a začít létat se se svým prvním RC modelem, nejlépe pod dohledem zkušenějšího modeláře.

 

RC soupravy pro pokročilé – palcové a pultové řešení

Po rostoucích zkušenostech, úspěšných startech a zejména bezproblémových přistáních se brzy začnete poohlížet po lepších RC soupravách, které by splnily vaše nároky. U střední vyšší třídy se používá rozdělení na palcové a pultové soupravy.

U palcových ovládáte model pomocí palců, naopak pokud využijte pult, máte možnost si opřít ruce a řídit prsty. V tomto případě záleží pouze na vašich osobních preferencích. Je opravdu z čeho vybírat.

Nevíte si rady s výběrem? Neváhejte nás kontaktovat! Rádi vám poradíme.

Jiří Novotný, zakladatel společnosti JINO