Pro opravdové modeláře
+420 603 494 778 Doprava nad 2500 Kč zdarma!
Ověřeno zákazníky Heuréka
Sortiment


Nenašli jste co jste hledali?

rc-modelarka

 

RC soupravy - vyzkoušeli jsme za vás

25.4.2017

Nevíte, jak se vyznat v široké nabídce RC souprav? JINO přináší přehledný souhrn. 

Široká nabídka sortimentu může být pro mnoho začínajících modelářů nepřehledná. Vyzkoušeli jsme tedy za vás RC soupravy pro ovládání modelů letadel různých značek. Pojďme se podívat na výběr nejdůležitějších rozdílů, které vám určitě při výběru ulehčí rozhodování.

Jak vybrat RC soupravu?

RC soupravy JETI

JETI používá systém Duplex EX, jedná se o špičkové RC sady od českého výrobce, samozřejmostí je tedy menu v češtině, velký výběr přijímačů od 3 do 18 kanálů, telemetrických čidel a příslušenství.
Pultové typy: DC-14, DC-16, DC-24
Palcové typy: DS-14, DS-16, DS-24

U některých druhů souprav je exkluzivní možnost zakázkové výroby s čelním panelem z karbonu, popřípadě se jménem pilota. DC-24 a připravovaná DS-24 se řadí k soupravám nejvyšší třídy určené pro profesionální piloty. Více v e-shopu

jeti

 

RC soupravy HITEC

HITEC používá systém AFHSS a u novějších typů Flash a Aurora navíc SLT protokol. Firma Hitec vyrábí pouze palcové soupravy typů Lite 4, Optic 5, Optic 6 sport, Flash 7, Flash 8 a nejprodávanější Aurora 9 a Aurora 9X. Poslední jmenované typy Aurora 9 a Aurora 9X jsou od nás prodávány s přehráním poslední verze softwaru a přepnuty do českého menu. Ostatní mají menu anglické.

V nabídce jsou přijímače od 4 do 9 kanálů a spousta telemetrických čidel. Soupravy s SLT protokolem jsou kompatibilní s vybavenými modely firmy Hobico a podporují bezdrátové připojení na simulátoru Real Flight. Více v e-shopu

hitec

 

RC soupravy Graupner

Tato souprava používá systém HoTT a vyrábí se v palcovém provedení tato řada: MZ-12, MX-12, MX-16, MX-20, MZ-18, MZ-24 a MZ-12 PRO. Pultové soupravy jsou MC-16, MC-20, MC-28 a MC-32.

Graupner má velký výběr přijímačů od 6 do 16 kanálů a v nabídce též přijímače s Variem a vestavěným Gyrem.

Soupravy mají anglické nebo německé menu, český hlasový výstup telemetrických dat do sluchátek. Více v e-shopu

graupner

 

RC soupravy Futaba

Tato značka používá systém S-FHSS, T-FHSS, FASST, FASSTest vyrábí s v palcovém provedení T6J, T8J, T10J, T14SG, T16SZ, T18SZ, T18MZ.

Pultové soupravy FX-22, FX-32 se budou vracet znovu do nabídky a očekává se nová FX-36.

V nabídce Futaba jsou přijímače od 4 do 16 kanálů v různých modulacích - některé tipy se systémem S BUS. Více v e-shopu

futaba

 

RC soupravy Spektrum

Jedná se o RC soupravy s modulací DSMX a DSM2 palcové tipy DX6e, DX6, DX7, DX8.

Přijímače od 4 do 9 kanálu včetně verzí AS3X se stabilizací. RC soupravy Spektrum lze napárovat ke spoustě modelu Bind & Fly od značek Parkzone. Více v e-shopu

S výběrem nové RC soupravy vám rádi poradíme. Navštivte naši prodejnu nebo nás neváhejte kontaktovat.

spektrum

 

Náš vítěz

Po 25 letech zkušeností při výběru RC soupravy střední a vyšší třídy doporučuji soupravy od firmy JETI model Duplex EX - česká kvalita se nezapře. Nezapomeňte, že každá značka má svoji modulaci (např. Duplex EX, HOTT, FASST) a nejsou k ní kompatibilní přijímače, telemetrické senzory a další příslušenství od jiných značek.

Jiří Novotný, zakladatel společnosti JINO